شناسایی و درمان تمام مشکلات زاموفیلیا
زاموفیلیا یا زامیفولیا چه گیاهی است؟
بارها شندهایم که زاموفیلیا یک گیاه آپارتمانی مقاوم است. ولی با این وجود، همهی ما قطعا تجربهی خراب کردن این گل زیبا را داشتهایم. مشکلات زاموفیلیا چیست؟ اگر مقاوم است، علت خرابی زاموفیلیا چیست ؟ چرا زامیفولیا رشد نمی کند ؟
عمدهی مشکلات زاموفیلیا از ریشه ایجاد میشود و تاثیر خود را بر روی برگ و ساقه نشان میدهد. از زرد شدن برگها تا سیاه شدن ساقه زاموفیلیا ، که در ادامه هر کدام را به طور جداگانه بررسی میکنیم و راه حلهای عملی به شما معرفی میکنیم.
اگر به گیاه زاموفیلیا علاقه دارید و یا درخانه از این گیاه زیبا و مقاوم نگهداری میکنید و نیاز به اطلاعات راجع به انواع زاموفیلیا، شرایط نگهداری و تکثیر آن دارید حتما مقالهی معرفی زاموفیلیا را مطالعه کنید.
فهرست موضوهات این مقاله:
مشکلات زاموفیلیا بر روی برگ
1- زردی برگها
از بیشترین مشکلات زاموفیلیا زرد شدن برگها است. ۹۹ درصد به علت آبیاری بیش از حد و پوسیدگی ریشه، یک درصد به علت آبیاری کم و وجود آفات برگهای زامیفولیا زرد میشوند. در ادامه در 4 بخش دلایل زرد شدن برگ زاموفیلیا را توضیح دادهایم.
1.1- آبیاری بیش از حد:
زامیفولیا یک گیاه ریزومدار است یعنی یک غده سیب زمینی شکل شبیه کوهان شتر دارد که آب را در خودش ذخیره میکند. آبیاری زاموفولیا زمانی باید باشد که 2 الی 3 روز از خشک شدن خاک گذشته باشد به این علت که باید اجازه بدهیم ریشهها خشک شوند و ریزوم از آب داخل خودش نیز استفاده کند آبیاری زود باعث پوسیدگی ریشه میشود. پس زمانی که بیش از حد آبیاری انجام شود ریشه میپوسد و گیاه نمیتواند آب را جذب کند و شروع میکند به برگ زرد کردن.
- زرد شدن برگ ابتدا برای برگهای پایینتر و مسنتر اتفاق میافتد
- با ادامهی پوسیدگی ریشه، نوک برگها قهوهای میشوند، و به برگهای جوانتر گسترش پیدا میکند
- ادم
- عدم رشد
- استشمام بوی گندیده از خاک
- افتادگی ساقهها
- برگهای چروکیده
وقتی گیاه از نوک برگ شروع به زرد شدن میکند یعنی آبرسانی به خوبی انجام نمیشود و وقتی که آب خود را از دست میدهد ساقه گیاه به سمت پایین میافتد در واقع داخل ساقه آب وجود ندارد که صاف بایستد پس به سمت پایین کج میشود. البته سایر علت خم شدن ساقه زاموفیلیا را در ادامه توضیح خواهیم داد.
اگر گیاه شما به علت پوسیدگی ریشه برگ زرد میکند در انتهای این مقاله میتوانید گیاه خود را درمان کنید.
1.2- آبیاری کم:
آبیاری کم و یا دمای بالا، نور بیش از حد و رطوبت کم باعث کمبود آب در دسترس و زردی برگها میشود. گاهی اوقات گیاه پاجوش میدهد و پاجوشها رشد میکنند اما گیاه مادری برگ زرد میکند به این علت است که ریزوم تمام مواد غذایی را در اختیار جوانههای جدید و پاجوشها قرار میدهد و گیاه مادری روز به روز ضعیفتر میشود.
1.3- آفات:
یکی از مشکلات زاموفیلیا لکههای زرد نامنظم روی گیاه است که اغلب توسط آفات ایجاد میشود. پس وقتی لکههای زرد به صورت پراکنده روی برخی از برگها دیده میشود یعنی گیاه دچار آفت شده.
چون برگهای گیاه چرمی مانند هست کمتر از یک الی دو درصد احتمال حمله آفات به گیاه زاموفیلیا وجود دارد. ولی با این وجود شته، شپشک سپردار، برگ خوار، کنه تار عنکبوتی روی زاموفیلیا به خصوص بلک دیده میشود.
اگر زاموفیلیای شما درگیر آفت شده پیشنهاد میکنم برای تشخیص و درمان گیاه مطلب انواع آفات رو از سایت ما مطالعه کنید.
1.4- استرس دما و نور:
- دمای بالا باعث میشود برگها زامیفولیا زرد شده یا گیاه پخته شود. دمای ایدهآل منزل برای زاموفیلیا بین ۱۸ الی ۲۲ درجه است.
- گاهی اوقات وقتی ما مسافرت میرویم و در و پنجره خانه بسته است، در نبود ما دما بالا رفته، نور خورشید مستقیم تابیده، برگهای گیاه آب خود را از دست داده و شروع به زرد شدن میکنند.
- گاهی دیده میشود برگهایی که رو به نور خورشید هستند شروع میکنند به زرد شدن .
اگر گیاه شما به علت دلایل گفته شده برگ زرد کرد از آمینو اسید برای بالا رفتن مقاومت گیاه استفاده کنید و برای پیشگیری از زرد شدن بیشتر محیط مناسبی که شوک دمایی مجدد نداشته باشد برایشان فراهم کنید.
2- چرا زامیفولیا رشد نمی کند ؟ (عدم رویش برگ جدید)
اگر یکی از اساسیترین سوالات شما این است که چرا زامیفولیا رشد نمی کند ؟ یا چرا گیاه دیگر برگ جدید باز نمیکند و داخل غلاف گیر میکند؟ یا چرا پاجوش بزرگ نمیشود؟ باید بگویم دلایل مختلفی از میزان نور گرفته تا درگیری با آفات دلیل ایجاد این مشکلات زاموفیلیا هستنند در ادامه مطلب تمام دلایل را باهم بررسی میکنیم.
2.1- نور نا کافی:
یکی از مشکلات زاموفیلیا این است که، وقتی نور به اندازه کافی نیست گیاه نمیتواند فتوسنتز کند در نتیجه گیاه برگ جدید باز نمیکند. توجه داشته باشید زاموفیلیا مانند بقیه گیاهان به نور نیاز دارد ولی با میزان کمتر. پس محیط مناسبی برای زاموفیلیا فراهم کنید و صبور باشید.
2.2- سرما:
اگر به گیاه شوک دمایی وارد شود گیاه نمیتواند رشد کند و برای اینکه زنده بماند رشد خود را متوقف میکند و در واقع با سرما مقابله میکند. اگر زاموفیلیای شما سرما زده شده برای درمان از آمینواسید استفاده کنید و تا رشد مجدد صبور باشید.
2.3- پر شدن گلدان:
گاها علت باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا پرشدن گلدان است. یعنی ریشه گیاه رشد کرده و فضای گلدان را پر کرده که باید سایز گلدان را بزرگتر کرد. ولی باید در انتخاب سایز گلدان توجه کنید اگر سایز گلدان خیل بزرگتر انتخاب شود ممکن است به مرور ریشهها پوسیده شوند، بهترین گزینه این است که 1 الی 2 سایز بیشتر سایز گلدان را بزرگتر انتخاب نکنید.
2.4- کوددهی بیش از حد:
گاهی اوقات میزان کوددهی به قدری زیاد است که گیاه مسمومیت کودی پیدا میکند. کودهای ازت بالا برای گیاه باعث میشود گیاه نتواند مواد غذایی لازم را جذب کند. در این مرحله میتوان گیاه را آبشویی یا لیچینگ کرد، یعنی دو سوم خاک گیاه را خالی کنیم گیاه را با آب خالی سیراب آبیاری کنیم بعد دوباره خاک جدید به گلدان اضافه کنیم.
اگر نمیدانید چطور باید به گیاه کود بدهید حتما مطلب کوددهی را مطالعه کنید.
2.5- کمبود مواد مغذی:
به علت عدم کوددهی به گیاه و نبود مواد مغذی گیاه دیگر رشد نمیکند معمولا در این حالت هورمون سیتوکینین برای پاجوش دادن استفاده میشود. اگر گیاه ریشه خوبی دارد از کودهای پتاس بالا مثل ۱۲ـ۱۲ـ۳۶ استفاده کنید ولی اگر حجم ریشهها کم هست باید از کودهای فسفر بالا یعنی ۱۰ـ۵۲ـ۱۰ استفاده کنید.
2.6- عدم تطبیق با شرایط جدید:
یک گیاه ۵ تا ۷ هفته طول میکشد تا به محیط جدید عادت کند، گیاهی که در محیط گلخانه با دمای بالا، رطوبت بالا، نور زیاد و کوددهی مرتب بوده بعد از تقریباً یک و نیم ماه به محیط منزل عادت میکند در این شرایط به گیاه شوک وارد میشود.
برای جلوگیری از شوک به گیاه هفته اول تا دو مرتبه به صورت محلول پاشی روی برگهای گیاه از آمینو اسید استفاده کنید تا مقاومت گیاه بالا برود. اگر گیاه سالم باشد میتوانید یک نوبت هم به صورت آبیاری آمینو اسید را به گیاه بدهید. آمینو اسید ضد تنش است برای جلوگیری از تنش و بالا رفتن مقاومت گیاه در برابر سرما، گرما، جابجایی و تعویض خاک مورد استفاده قرار میگیرد.
2.7- آفات:
وجود برخی آفات مانند شپشک سپردار و شته میتواند رشد گیاه را کم کند. این آفات با مکیدن شیرهی گیاه از رشد آن جلوگیری میکنند.برای از بین بردن آفت:
- ابتدا گیاهان درگیر را از بقیه گلدانها فاصله دهید
- آفتی که گیاه به آن درگیر است را شناسایی کنید
- و هرچه سریع تر درمان را شروع کنید
3- نوک قهوهای برگ
قهوهای شدن نوک برگ زاموفیلیا دلایل متعددی دارد که در ادامه هر کدام را برای شما توضیح دادیم.
3.1- آبیاری بیش از حد:
قهوهای شدن نوک برگهای زاموفیلیا بیشتر به دلیل آبیاری بیش از حد و پوسیدگی ریشه است. نوک برگها حساسترین قسمت گیاه به کمبود آب است که در اثر نبود آب میمیرند و قهوهای میشوند. آبیاری بیش از حد باعث از بین رفتن ریشه میشود که در تامین آب کافی به برگها اختلال ایجاد شده و منجر به قهوهای شدن نوک برگها میشود. در انتهای این مقاله روش درمان ریشه به طور کامل توضیح داده شده است.
3.2- آبیاری کم:
اگر آبیاری کم باشد باعث قهوهای شدن نوک برگها شود که به صورت لکههای قهوهای خشک خودش را نشان میدهد یعنی انقدر به گیاه کم آب دادیم که لکههای قهوهای و خشک ایجاد میشود اگر گیاه شما خشکی کشیده در مرحله اول از آمینو اسید استفاده کنید و آبیاری را تنظیم کنید و اگر قهوهای شدن ادامه داشت یعنی ریشهها آسیب دیده، به روش گفته شده در انتهای مقاله ریشهها را درمان کنید.
3.3- گرما یا نور بیش از حد:
زامیفولیا به نور کم نیاز دارد و به نور مستقیم بسیار حساس است. اگر نور مستقیم به گیاه میتابد محیط مناسبی برای گیاه انتخاب کنید. و یک مرحله از آمینو اسید استفاده کنید.
3.4- کوددهی بیش از حد:
اگر کود ازت بالا استفاده کنیم یا میزان دوز کود بیش از حد باشد گیاه دچار گیاه سوزی میشود که نوک برگهای زاموفیلیا شروع به قهوهای شدن میکند. برای درمان از روش آبشویی استفاده کنید.
3.5- سرما:
قراردادن گیاه در معرض پنجرههای بادگیر در فصل زمستان در شهرهایی که هوا سرد است این مشکل برای زاموفیلیا پیش میآید. برای درمان از آمینو اسید استفاده کنید و گیاه را در جای مناسب قرار دهید.
3.6- رطوبت کم:
یکی از دلایلی که باعث ایجاد مشکلات زاموفیلیا میشود کمبود رطوبت است. اگر رطوبت گیاه کم باشد ریزوم حالت چروکیده میشود و نوک برگها قهوهای میشود رطوبت مناسب برای زاموفیلیا بین ۴۰ تا ۵۰ درصد میباشد. برگهای جوان گیاه زاموفولیا کمی نازکتر هستند ولی برگهای قدیمی حالت گوشتی دارد و وقتی دست میزنیم باید آب داخل برگ وجود داشته باشد اگر برگها سفت و گوشتی هستند یعنی ریشه به راحتی و به درستی آبرسانی را انجام میدهد.
4- برگ هایی با رنگ سبز روشن
پاجوش هایی که تازه جوانه میزنند و برگهای جدید هنوز زمان لازم دارند تا به بلوغ برسند گاهی ۲ تا ۴ ماه طول میکشد تا برگهای سبزِ روشن به سبزِ تیره تبدیل شوند.
اگر بعد از مدتی برگها سبز نشدند، برگها به طور یکنواخت سبز تیره نشدند و یا دوکی شکل و نازک هستند دو علت اصلی وجود دارد 1- کمبود مواد مغذی و 2- نور کم، که در ادامه هر کدام را توضیح دادیم.
4.1- نور کم:
نور کم در محیط، ظاهر زاموفیلیا را نیز تغییر میدهد بدین شکل که غلاف جدید زاموفیلیا برای پیدا کردن نور، بیش از حد رشد میکند و بلند میشود اگر نور به اندازه کافی وجود داشته باشد نباید غلافها خیلی بلند باشند و در واقع باید فاصله بین برگها کم باشد. اگر فاصله بین برگها زیاد باشد یعنی نور محیط کم است و گیاه به نور بیشتری نیاز دارد تا رشد علفی نکند و برگ ها سبز تیره شوند.
4.2- کمبود مواد غذایی:
پس به طول ساقه جدید زاموفیلیا دقت کنید اگر بیش از حد بلند نشده، فاصلهی بین برگها هم کم است ولی بعد از گذشت مدت زمان لازم هنوز برگها سبز تیره نشدهاند گیاه دچار کمبود مواد مغذی است.
اگر نمیدانید چطور به زاموفیلیا کود بدهید پیشنهاد میکنم مقالهی کوددهی را مطالعه کنید.
5- پیچ خوردگی برگها
یکی دیگر از مشکلات زاموفیلیا پیچ خوردن برگ زاموفیلیا است که اغلب با قهوهای شدن نوک برگها همراه است اگر برگهای گیاه لول شده و وقتی دست میزنیم حالت نازک دارد و سفت و گوشتی نیست، دو علت مهم وجود دارد:
- اول اینکه ریشهها پوسیده
- دوم آبیاری کم است
برگهای گیاه برای کاهش میزان هدر رفته آب پیچ میخورند. از دلایل دیگر پیچ خوردن برگ زاموفیلیا میتوان به گرمای بیش از حد، وجود آفات و یا رطوبت بسیار کم اشاره کرد.
اگر زاموفیلیای شما آفت دارد برای درمان طبق مقالهی معرفی انواع آفات، آفت زاموفیلیا را پیدا و درمان کنید ولی اگر آبیاری غلط مشکل ساز شده با آموزشهای انتهای این مطلب ریشههای گیاه خود را بررسی و درمان کنید.
مشکلات زامیفولیا بر روی ساقه
1- خطوط روی ساقه
خطوط گرد روی ساقه گیاه زاموفیلیا کاملاً عادیست و جای نگرانی نیست مگر اینکه روی برگهای جوان پخش شود یا به نقطهای تبدیل شود که پوسیدگی شروع شود. این خطوط در اثر تنش رطوبت یا کمبود کلسیم ممکن است به وجود بیاید که در ادامه درباره هر کدام توضیحاتی داده شده است.
1.1- تنش رطوبت:
خطوطی که روی برخی از گیاهان زاموفیلیا ایجاد میشود مربوط به دورههای مرطوب و خشک متناوب است. یعنی گیاه دچار خشکی و کمبود میشود مثلاً گیاهی که در گلخانه شمال کشور رطوبت بالایی داشته الان در خانه دچار خشکی شده است.
1.2- کمبود کلسیم:
کمبود موضعی کلسیم باعث مرگ سلول ها میشود، در واقع بر روی قسمتهایی از ساقه مرگ تدریجی سلول اتفاق افتاده که باعث این خطوط گرد شده.
2- خم شدن ساقه
2.1- آبیاری بیش از حد:
یکی از اصلیترین علت خم شدن ساقه زاموفیلیا آبیاری بیش از حد است که باعث میشود ساقهها نرم و پوسیده شود. به طوری که ساقه نمیتواند این مقدار از آب را تحمل کند پس چروکیده شده، خم میشوند و وزن خود را نمیتواند تحمل کند. یا به علت آبیاری بیش از حد ریشهها پوسیده میشوند و آب را نمیتواند به ساقهها برساند و در نهایت ساقهها به سمت پایین میافتند.
2.2- نور کم:
دومین علت خم شدن ساقه زاموفیلیا این است که در برگها مادهای وجود دارد به نام اکسین که به سمت نور خورشید حرکت میکند. اگر گیاه در محیط بسیار کم نور باشد، هرجا که نور بیشتری وجود داشته باشد آن قسمت سنگینی میکند یا به آن سمت کج میشود پس برای تمام گلدانها هر 2 تا 3 هفته یکبار بسته به سرعت رشد گیاه گلدان را ۹۰ درجه به سمت نور بچرخانید که گیاه یکنواخت رشد کند اگر در تمام مدت نور از یک سمت بتابد و گلدان را نچرخانیم گیاه فقط به یک سمت رشد میکند.
3- لکه های سیاه روی ساقه
سیاه شدن ساقه زاموفیلیا به شکل لکههای سیاه، به علت تغییر دما و یا رطوبت کم یا زیاد است که روی ساقههای گیاه ایجاد میشود و هیچ مشکلی برای گیاه ایجاد نمیکند. مگر اینکه این لکهها به برگها سرایت کنند یا نرم شوند.
4- چروکیدگی ساقه
یکی دیگر از مشکلات زاموفیلیا چروک خوردگی ساقه است که به دو علت به وجود میآید:
4.1- آبیاری کم:
اگر آبیاری کم باشد، آبی وجود ندارد که ریشه آن را به ساقه برساند پس ساقه آب خود را از دست میدهد و چروکیده میشود.
4.2- آبیاری زیاد:
وقتی آبیاری زیاد باشد، ریشه از بین میرود و دیگر نمیتواند آب را جذب کند تا به ساقه برساند و ساقه چروک میشود.
در هر دو صورت باید طبق آموزش آخر مقاله ریشههای زاموفیلیا را درمان کرد.
مشکلات زاموفیلیا بر روی ریشه
1- خروج ریزوم از خاک
یکی از مشکلات زاموفیلیا خروج ریزوم از خاک است که به دوعت ایجاد میشود که در ادامه هر یک را توضیح دادهایم.
1.1- آبیاری:
گاهی طی آبیاریهای مکرر، ریزوم از خاک بیرون میآید. برای حل این مشکل میتوانید خاک اضافه کنید و یا از پایین گیاه را آبیاری کنید.
1.2 رشد ریشه:
گاهی اوقات به دلیل رشد ریشه و کوچک شدن گلدان ریزومها از خاک بیرون میزنند که در این صورت باید گلدان را بزرگتر کنیم ولی در انتخاب سایز گلدان دقت داشته باشید چون هر چقدر سایز گلدان گیاهان ریزومدار کوچک باشد سرعت رشد آنها بیشتر میشود ولی زمانی که ریشهها در گلدان پر میشوند باید سایز گلدون را تغییر دهیم.
2- پوسیدگی ریشه
مهمترین بیماری زاموفیلیا بیماری قارچی است که از شایع ترین مشکلات زاموفیلیا به حساب میآید که طی پوسیدگی ریشه به علت رطوبت بیش از حد خاک، عدم هوا دهی و نور کم به وجود میآید که باعث زرد شدن برگها به ویژه برگهای پایینتر و مسنتر میشود. زمانی که زاموفیلیا پوسیدگی ریشه دارد حتماً باید کل خاک گلدان را تعویض کرد، خاک گلدان را که خالی کردیم برای استفاده مجدد میتوانیم ضدعفونی کنیم و دوباره برای گلدان دیگری استفاده کنیم.
از دیگر علائم پوسیدگی ریشه:
- تاولهای بزرگ
- علائم ادم
- کم شدن سرعت رشد
- پیچ خوردگی برگها
- چروک شدن ساقهها
- خم شدن ساقهها
- استشمام بوی نامطبوع پوسیدگی و گندیدگی
- زمانی که پوسیدگی ریشه بیش از حد باشد علاوه بر زرد شدن برگها نوک برگها به رنگ قهوهای در میآیند.
درمان قارچ زاموفیلیا
اگر روی ریزوم حالت لهیدگی یا نرم شدگی داشته باشد حتماً گیاه بیماری قارچی دارد. برای درمان قارچ زاموفیلیا باید قسمت نرم شده ریزوم و کمی از قسمتهای سالم را با یک کاتر تمیز جدا شود و چون بیماری قارچی ممکن است گسترش پیدا کرده باشد، با قارچ کشهای سیستمی مانند قارچ کش مانکوزب، کاربندازیم، اپیردیون و بنومیل گیاه را قارچ کشی میکنیم و میگذاریم قسمتهای بریدگی 1 تا ۲ ساعت پینه ببندد و حالت خشکی پیدا کند چون اگر مستقیم داخل خاک قرار دهیم قارچها و باکتریها از قسمت زخمی وارد گیاه میشوند.
فقط دقت داشته باشیم به علت از بین رفتن قسمتی از ریزوم و ریشهها، گلدان قبلی مناسب نیست و باید گلدان مناسب با سایز ریشه جدید انتخاب شود. اگر مجدد سایز گلدان را اشتباه انتخاب کنیم و خیلی بزرگ باشد ریشه نمیتواند تمام خاک گلدان را خشک کند و مجدد ریشهها از بین میروند، ولی اگر سایز گلدان کوچک باشد به سرعت ریشهها رشد میکنند و درصد درمان بیماری زاموفیلیا بالا میرود.
زمانی که ریزوم چروک نشده باشد و سالم باشد گیاه مجدد رشد میکند و به حالت قبل برمیگردد.
زاموفیلیا علاوه بر ریزوم دو نوع ریشه دارد، ریشههای ضخیم و ریشههای مویی، که وظیفه آبرسانی را ریشههای مویی بر عهده دارند.
راه تشخیص ریشه مویی سالم و بیمار:
- ریشه مویی سالم : رنگ سفید، سفت
- ریشه بیمار: رنگ قهوهای، حالت پوک و لهیده
در درمان قارچ زاموفیلیا اگر ریزوم آسیب ندیده بود نیاز به پینه بستن و خشک شدن نیست، فقط ریشههای درگیر و آسیب دیده را جدا میکنیم، قارچ کشی کرده و مجدد داخل گلدان سایز مناسب با توجه به سایز ریشه میکاریم.
بعد از کاشت گیاه داخل خاک، با آمینو اسید یک بار گیاه را آبیاری میکنیم تا مقاومت گیاه بالا برود چون ریشههای گیاه هوا خورده و شوک وارد شده و احتمال دارد برگهای سالم گیاه زرد شوند مرحله دوم تا چهارم آبیاری را با ریشهزا بیورادیکانت یا ریژو برای تقویت ریشه گیاه استفاده میکنیم.
چند نکتهی مهم در درمان قارچ زاموفیلیا
- حدودا 2 ماه طول میکشد ریشههای جدید رشد میکنند
- پس تا دو ماه نیاز به کوددهی ندارند زیرا مواد را نمیتواند جذب کند.
- اگر ساقه گیاه چروکیده باشد بعد از ۶ ماه گیاه به حالت اول برمیگردد زیرا باید گیاه کم کم ریشه بدهد کم کم آب را وارد ساقه کند تا ساقهها درمان و سالم شود.
- اگر گیاه ریشه نداشته باشد بار اول را با هیومیکاسید آبیاری میکنیم تا خاک اصلاح شود در واقع هیومیک اصلاح کننده خاک است، و سه مرحله ریشهزا استفاده میکنیم.
- برای جلوگیری از شوک هنگام درمان قارچ زاموفیلیا:
- یک هفته قبل از تعویض گلدان گیاه را با آمینو اسید آبیاری کنید
- آمینو اسید را روی برگها اسپری کنید تا گیاه مقاوم شده و آماده تعویض گلدان شود.
- اگر برگهای گیاه از انتها شروع به سیاه شدن کند یعنی مقدار پوسیدگی ریشه خیلی زیاد است. اگر یکی از ساقههای زامو حالت گندیدگی پیدا کرده بود آن ساقه را به طور کامل قطع میکنیم روی محل برش را قارچکش میزنیم و گیاه را با قارچکش آبیاری میکنیم.
اشتباهات رایج در درمان قارچ زاموفیلیا
- اگر بعد از درمان گندیدگی ساقه به وجود آمد، یعنی مشکلی در روند کار به وجود آمده برای مثال:
- قارچکش تاریخ مصرف نداشته.
- باقی ماندن قسمت های آلوده.
- به خوبی قارچکشی انجام نشده.
- از محصول اشتباه استفاده شده.
اگر قسمتهای آلوده زیاد است. بهتر است به جای بریدن ریزوم از ساقهها و برگهای سالم قلمه بگیریم و داخل آب بگذاریم.
اگر نیاز به آموزش بیشتر دارید. مقالهی آموزش قلمه گرفتن از زاموفیلیا را مطالعه بفرمایید.
کلید اصلی پیشگیری از مشکلات زاموفیلیا آبیاری درست است
حالا که به انتهای مقاله رسیدیم میخواهم یک راز مهم را با شما درمیان بگزارم
اگه زاموفیلیا روا درست آبیاری کنید احتمال به وجود اومدن بیماریها کم میشه. برای اینکه بیشتر آموزش ببینی حتما مقاله نگهداری زاموفیلیا رو مطالعه کن.
اگر تمام شرایط لازم رو برای نگهداری از زاموفیلیا فراهم کردید باید کوددهی رو هم فراموش نکنید.
هر موجود زندهای برای رشد نیاز به مواد غذایی دارد. برای آموزش کوددهی اصولی به گیاهان پیشنهاد میکنم مقالهی کوددهی ما رو مطالعه کنید.
در این مقاله سعی کردیم تمام مشکلاتی که ممکن است برای زاموفیلیا به وجود بیاید را با شما به اشتراک بگزاریم.
نظر شما چیست؟ آیا مشکل دیگری وجود دارد؟
اگر مشکلی برای گیاه زاموفیلیای شما به وجود آمده که نمیدانید چطور حل کنید از ما بپرسید.
علائم پوسیدگی ریشه زاموفیلیا چیست؟
زرد شدن برگ های قدیمی گیاه
تاولهای بزرگ
علائم ادم
کم شدن سرعت رشد
پیچ خوردگی برگها
چروک شدن ساقهها
خم شدن ساقهها
استشمام بوی نامطبوع پوسیدگی و گندیدگی
زمانی که پوسیدگی ریشه بیش از حد باشد علاوه بر زرد شدن برگها نوک برگها به رنگ قهوهای در میآیند
چرا زاموفیلیا رشد نمیکند؟
رشد نکردن زاموفیلیا دلایل مختلفی دارد مثل: نور ناکافی، سرما، پر شدن گلدان، کود دهی بیش از حد، کمبود مواد مغذی، عدم تطبیق با شرایط جدید.
علت زرد شدن برگ زاموفیلیا چیست؟
آبیاری بیش از حد
آبیاری کم
آفات
استرس دما و نور